Lule Gäjno och Jaktmässa

I går Söndag var det Jaktmässa på Marsfjäll Mountain Lodge i Saxnäs. I samband med detta så gick en löpartävling av stapeln. Lule Gäjno. 900 m för de yngre och 5 km obanad terräng för de äldre.

Det roliga var att det var ”kusin Tomas” som vann herrarnas, och ”klasskompis Sofie som vann damernas för att sedan vända ner mot Östersund för vidare idrottsstudier direkt efter tävlingen.

Sedan måste ni titta på vad jag hittade ute på grusgången i Fredags. Ett monster! Jag hann hämta kameran men tänkte inte på att varken lägga något bredvid eller fånga saken i en burk som folk så vänligt tipsade mig om i efterhand. Saken var mellan 3.5 till 4 cm lång. Har aldrig skådat något liknande….. Tror att det ska vara en Dykare om man får tro internet.

Här regnar det och den första skoldagen för den yngsta ska avklaras idag vilket gör att jag kan börja med återhämtning av allt som legat på sidan om undaer sommaren. DET lär ta många dagar det.

 

En tanke på “Lule Gäjno och Jaktmässa

  1. Det har regnat här också, ganska så mycket, men nu har vi haft några fina dagar. Ser inte ut att bli någon fjällresa för mig i höst. Roger vill inte åka, och då stannar troligtvis jag också hemma. Sorgligt!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s