Hänt i veckan

Hrm, jag tycker att det har varit en ovanligt lugn påskvecka i år. Jag har knappt tagit några bilder. Men ändå när jag tittar på dom tänker jag att vi har haft fullt upp.

Först av allt fick jag gratulera en vän på 40-årsdagen med en gammal förfärlig mössa som först hamnade i skräpet när jag städade undan gamla rester i källaren hos min mor i samband med dopet vi var på tidigare. Det bara stod JOHAN på den mössan. Så även om den inte var klar så tog jag med mig den hem för att färdigställa denna synd från åttonde/nionde klass någonting. Slog sedan in den och gav bort den i 40-årspresent. lika mycket på skämt som att jag visste att han skulle älska den. Så när han och hans sambo dök upp på fjället dagen efter så hade männischan mössan och ett stort leende på sig.

Sedan var vi på Marslidennappet för att förhoppningsvis ta hem storvinsten på drygt 70-tusen kronor. Men ack vad vi bedrog oss (igen). Skitväder var det och ända gången kameran åkte fram var i värmen av hamburgerförsäljningen med svågern i spetsen.

Dagen efter detta tog vi en tur på fjället. Vi hinner precis fram och packar upp säcken när telefonen ringer för sambon. Fjällräddningsutryckning! Packa ihop och iväg. En tolvåring som hoppat axeln ur led mot en sten. Eftersom vi var ute redan så hann sambon inte byta till ”kostymen” uten vi som var närmast åkte direkt. Då kom Gustav från Östersund på besök med ”helitjopetern”. Och han är ju faktiskt lika fantastisk med barn som man sett på tv´n. Nu råkade vi känna grabben som gjort illa sig och vet att allt gått bra. Men den dagen blev något helt annat än planerat.

Barnen har när dom varit inomhus lekt affär. En av tillfällena bestämde dom sig för att göra en välgörenhetskassa för frivilliga donationer. Jag bifogar en bild så ni får se det behjärtansvärda ändamålet.   =)   Annars har det varit utomhuslekar och snökojsgrävning, alla åldrar.

Sedan avrundar jag bed gårdagens utflykt precis i fjällkanten, eftersom det var ända stället det var riktigt lä på. Barnen klättrade i branterna och ”någon” hittade kameran och tjyvtog några bilder. Sedan blev det transport av äldre barn som skulle tillbaka till verkligheten 35 mil bort. Så nu är påsken avklarad och själv hoppas jag på många fina dagar i luuuugn och ro. =)

/A-L

3 tankar om “Hänt i veckan

  1. Hej. Välkommen åter. Vi har haft kanon väder en bra lång tid. Påsken flöt lugnt, Roger på jobbet, två av barna med familjer på påskmat och sedan lugn ensamhet resten av helgen. Vilken härlig skylt, jag bara älskar dessa barnstavningar. Göm skylten och ta fram den om ca 20 år. Härliga bilder, såg även en viss fotograf på bild, hur gick det till?? Hoppas att det gick bra för gossen med axeln. Kram på er alla. Anti

  2. Händelserik påsk – minst sagt! Skönt att det gick bra för pojken, är ju för väl att vi får ha ambulanshelikoptern kvar. Kul att se dig (?) på bild!!! Vet ju själv att det måste planeras eller kuppas om man ska hamna där själv. Och mössan – underbart!! Jag har en röd/svart/vit som min moster gjorde till mig. Den finns kvar och är nu ett fint minne av henne som används till skogstomtens framträdande varje december 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s