Blödiga jag

På dagens första arbetsinsats finns ett fågelbord. Jag har alltid kameran med för att eventuellt få en närbild på en domherre. Men dessa är åt skogen för skygga. Idag satt det däremot en liten snösiska kvar på marken när alla andra fåglar gett sig av. Han mådde nog inte så bra, för när jag kom närmare skuttade han ned i första bästa stavhål den kunde hitta och tog sig inte ut. Så jag grävde ut den lilla stackarn och lyfte upp den på fågelbordet i trädet. Tog några bilder och gick in till min väntande ”gumma”. Mådd han inge bra? fråga hon. Nä sa jag. Du jett ju ta ihjäl han svarar den rara lilla damen. Men se där går min gräns. Det var inge fel på vingarna då han flög ned på backen själv, men för att rädda stackarn från den glupska hunden Rapp så lyfte jag upp den igen. Jag blödig? nädå!

Annars har jag börjat med två doptavlor samt fått hudfärgen på huvvet. Sedan blir det att sy mössor och pannband mellan gardinerna som förökat sig i antal. Skid VM börjar ju idag så det var ju bra tajmat så man kan göra två flugor på smällen.

Igår var det -24 på morgonen och -5 på kvällen . Idag är det 2,3 plusgrader i skrivandets stund. Men jag tar hellre kylan tror jag. Det blir ju inge fina bilder i detta väder (kvällsrodnaden var från igår).

Ha en bra dag.

En tanke på “Blödiga jag

  1. Vilken vacker fågel! Har nog aldrig lagt märke till Snösiskan förut jag….
    Vi kan nog bilda blödiga klubben – har en höna som inte är helt kurant, men nacka henne? Njaee….. Och visst har jag lite försänkningar mot S:t Olavsleden, med betoning på lite. ÄR informerad och involverad, men inte så mycket mer. Än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s